a blog by Leon Petkoff

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Other Blog, other articles

Ne ducem dracu'

Amplify

Într-o perioadă în care indivizii societăţii actuale pun tot mai puţin preţ pe valorile morale şi spirituale, prinşi fiind într-o luptă acerbă pentru supravieţuire (oare este o exprimare exagerată?!), …pentru locul de muncă şi pentru un salariu decent, relaţia de cuplu, are pe zi ce trece tot mai puţini adepţi. NU este o scuză pentru slaba preocupare faţă de nivelul de cultură în general, în schimb acest slab interes faţă de… intelect, este oarecum justificată prin lipsa timpului disponibil atribuit acestui aspect…

Atunci când am auzit că Mihaela, “vecina de la patru”, şi-a lăsat soţul şi fetiţa pentru… un "ménage-a-trois" între ea, şeful ei şi “Rumburack” (are BMW – X6) din blocul vecin mi-am zis “cu siguranţă ne ducem dracu’…”. Ştiu că viaţa este scurtă şi că ne rămâne prea puţin din ea pentru satisfacţii... imediate, dar chiar nu mai contează nimic altceva?!

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, la oficiile de stare civilă, în iunie 2009 s-a înregistrat o medie de 6,3 căsătorii la o mie de locuitori, comparativ cu un indice de 2,9 căsătorii la o mie de locuitori în luna februarie 2010. La divorţuri “stăm bine”…, cu un număr de 1552 hotărâri definitive mai multe (atenţie!) în luna februarie faţă de cea precedentă a anului 2010. Natalitatea, ca urmare a acestui fenomen, a scăzut. România tinde să îmbătrânească, evident, fără beneficiul oferit de… înţelepciunea vârstei, ci din contră, cu dezavantajul implicit al unui dezechilibru macroeconomic prevăzut pe termen lung. Cu toate încercările de redresare a acestei situaţii din partea guvernanţilor, mărirea vârstei de pensionare şi scăderea pensiilor…, să recunoaştem: am intrat într-un cerc vicios.

Dacă aţi citit “Şocul viitorului” de Alvin Trofler şi v-a plăcut, atunci vă recomand şi lectura unui studiu al Institutului Naţional de Cercetări Economice – Centrul de Cercetări Demografice “Vladimir Trebici”: “Declinul demografic şi viitorul populaţiei României ”; merită citit!

În ciuda unui raport de aproape 1:1, la nivel national, sunt tot mai puţine căsătorii. Doamnelor, ce vă doriţi de la noi bărbaţii?

Scopul acestui sondaj de opinie este acela de a da posibilitatea bărbaţilor de a-şi face o idee despre... ce anume ar trebui să perfecteze la ei sau în viaţa lor personală pentru o şansă din partea vreuneia dintre voi, femeile. Votul este secret şi unic; aveţi posibilitatea de a selecta două răspunsuri şi respectiv, de a posta propriul vostru criteriu. Oricum, dacă stai şi te gândeşti…, totul este în avantajul tău; deci, votează!


Schimb de link-uri

BANNER EXCHANGE toateBlogurile.ro
Dacă vă place acest blog şi doriţi un link sau banner exchange cu acesta, inseraţi codul HTML din caseta text al Banner-ului meu de pe pagina cu formularul de contact şi apoi trimiteţi-mi un mesaj. Nu omiteţi să specificaţi la "Subiect" motivul contactării, şi respectiv , în rubrica special destinată acestui lucru, adresa blogului sau site-ului vostru. Trebuie de asemenea sa întelegeti ca sunt limite de acceptare a acestui schimb, calitatea conţinutului fiind singurul factor determinant.

    Despre mine

    Falling Christmas Object Gadget

    Amplify

    Followers