a blog by Leon Petkoff

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Other Blog, other articles

Cum l-am "dezamăgit" pe tata

Amplify

Ţin minte cum, adolescent fiind, în vacanţă la ţară m-am oferit să-l ajut pe bunicu să "optimizeze" o suprafaţă de teren dintr-o livadă pe care până la vremea respectivă, doar se cosise fânul. Terenul, cam în pantă, deh, ar fi trebuit cât de cât nivelat în prealabil...Aşadar, m-am trezit a doua zi cu noaptea în cap pus pe fapte mari. "Înarmat" cu o sapă şi o casma, ţin minte că pe la ora şase deja săpam cu sârg. Sincer, nu realizez nici acum sub impulsul cărei gândiri ilogice am încurajat acea idee... Cert este faptul că în jurul prânzului, îl văd şi pe taică-miu pe drumul de căruţe ce şerpuia printre pomi, venind agale cu un ulcior de apă în mână şi cu un săcotei de mâncare pe umăr.

După ce m-am şters de sudoare cu maieul pe care îl pusesem pe cap în loc de bandana să nu fac insolaţie şi după ce mi-am tras sufletul, după ce m-am bucurat de prilejul de pauză şi că puteam să mai schimb şi eu o vorbă cu cineva după atâtea ore de muncă solitară, după ce am contemplat împreună munca depusă până atunci şi locul cu o întindere de vreo..., zic eu, şase sute de metrii pătraţi (20x30) şi... diferenţă de nivel de vreo patru, în aşteptarea unui cuvânt de apreciere, îl întreb pe tata: "Tată, cât trebuie să mai sap?" Răspunsul a fost implacabil: "Tot tată..., tot!". "Păi trăiţi-ar nervi lu' matale..., eu sunt escavator?" Înţelesesem deductiv până atunci necesitatea muncii şi satisfacţia acesteia, dar... "hai s-o facem cu cap, putem planta vie în loc de cartofi, că solul se pretează la ambele tipuri de culturi..., e nisipos", i-am zis, dar nu, "cartofii erau mai rentabili că se făceau mai repede".

A doua zi eram plecat la munte cu prietenii şi patalamaua pusă de tata precum că nu-mi place munca şi nu sunt bun de nimic. Adevărul este că nici în ziua de azi...,  chiar ieri am sosit de la ţară, pe locul respectiv nu este plantat nimic.

Schimb de link-uri

BANNER EXCHANGE toateBlogurile.ro
Dacă vă place acest blog şi doriţi un link sau banner exchange cu acesta, inseraţi codul HTML din caseta text al Banner-ului meu de pe pagina cu formularul de contact şi apoi trimiteţi-mi un mesaj. Nu omiteţi să specificaţi la "Subiect" motivul contactării, şi respectiv , în rubrica special destinată acestui lucru, adresa blogului sau site-ului vostru. Trebuie de asemenea sa întelegeti ca sunt limite de acceptare a acestui schimb, calitatea conţinutului fiind singurul factor determinant.

    Despre mine

    Falling Christmas Object Gadget

    Amplify

    Followers