a blog by Leon Petkoff

You need to upgrade your Flash Player to version 10 or newer.

Other Blog, other articles

Emigrez în Botswana

Amplify

La sfârşitul fiecărui an se obişnuieşte să se tragă linie... în speranţa unor concluzii pozitive. Nu cred că este om pe planeta asta să nu se gândească măcar în fugă, chiar şi superficial, la „cât de bun a fost anul” comparativ cu cel trecut. Cei de la GapMinderWorld au făcut acest lucru pentru toată lumea, iar când spun „toată lumea”, apăi chiar la toată lumea mă refer.

Nu intenţionez să fac pledoarie pentru statistică, dar în schimb să ignori date importante furnizate în urma studiilor de gen, consider că este o prostie. Începând cu pariurile sportive şi dacă vreţi, terminând cu planificări manageriale pe durate medii şi lungi ale marilor companii economice, acestea au la bază studii statistice cu date referitoare la domeniile de interes.

Mai sus amintitul site a reuşit să compileze indicatori din domenii de referinţă din sfera socială, economică şi politică a tuturor statelor lumii reuşind o reprezentare grafică interactivă de excepţie ce poate oferi de-a gata o mulţime de concluzii interesante. Articolul de faţă a pornit de la videoclipul ce urmează, primit ca feed la abonamentele RSS pe care le-am strâns de-a lungul timpului şi care poate servi şi ca tutorial pentru felul în care poţi folosi respectivul studiu.

Tot învârtind şi răscolind datele respective, preocupat, deh, ca tot românul de nivelul de trai şi folosindu-mă de facilitatea de zoom a graficului, am realizat că cel puţin din punct de vedere al venitului pe cap de locuitor, stăm mai rău decât state considerate ca aparţinând lumii a 3-a.


...şi evident mi-am pus întrebarea "cum dracu de în Botswana se câştigă mai bine ca-n România?"...păi simplu: că până şi la capitolul corupţie stau mai bine ca noi (corupţie vs. venit)
Aşa cum spuneam la începutul articolului, acum spre sfârşitul acestui an... trag linie şi concluzionez: Vai de capul guvernanţilor noştrii...! Oare pentru Botswana îţi trebuie viză?!

Pentru a vă juca în voie şi pentru a trage propriile concluzii folosiţi-vă de link-ul din paragraful precedent. Pe pagină găsiţi un pdf-eu care îţi va clarifica despre ce şi cum poţi folosi graficul şi deasemenea aveţi butonul "How to use". Enjoy, my friends!

Schimb de link-uri

BANNER EXCHANGE toateBlogurile.ro
Dacă vă place acest blog şi doriţi un link sau banner exchange cu acesta, inseraţi codul HTML din caseta text al Banner-ului meu de pe pagina cu formularul de contact şi apoi trimiteţi-mi un mesaj. Nu omiteţi să specificaţi la "Subiect" motivul contactării, şi respectiv , în rubrica special destinată acestui lucru, adresa blogului sau site-ului vostru. Trebuie de asemenea sa întelegeti ca sunt limite de acceptare a acestui schimb, calitatea conţinutului fiind singurul factor determinant.

    Despre mine

    Falling Christmas Object Gadget

    Amplify

    Followers